Inglorious Basterds

Så där ja, nu har jag fått stilla mitt innre Tarantino-freak i sällskap av Rasmus.

Och inte blev jag besviken! Nej, nej, helt tvärtom!
Filmen var å ena sidan ganska annorlunda mot hur en Tarantino-film brukar vara, den här utspelade sig i kronologisk ordning, och det var inte en sån kompakt 70-tals känsla över filmen heller, den var inte lika smutsig heller, men fy fan så bra. Väldigt lite droger, och inte så mycket snygga tjejer med vapen ändå.
Han kan alltså göra två typer av film, fantastiskt!

Däremot så binds flera historier ihop till en och samma, vilket brukar höra till vanligheterna. Likaså underhållande (och ibland helt insane) dialog, blod, humor och snygga bilder.

Det enda som gjorde mig lite besviken, det var Björnjuden. Han var liksom mesigare än vad man förväntat sig, det var lite av ett anti-klimax när han gjorde sin entré.

Annars så är ju den största och egentligen enda frågan: "Vilken annan regissör skulle få göra en film där han ändrar på världshistorian?"

Egentligen så kan man ju skriva hur mycket som helst (jag tror att jag och Rasmus pratade om den i 40 minuter, minst).
Så ja, om du inte har sett den, och även om du inte är ett inbitet Tarantino-fan, så gå och se den. Om inte för Brad Pitts insats (om du sett Burn After Reading kanske det blir lite segt, men ändå).

Svinkopporna

Ville bara säga att jag inte var så hysterisk ändå. Skrubbade i typ max en timme, och fick bara lite sår i pannan! Den ni!

Lily Allen

När man inte kan njuta av det härliga vädret så kan man YouTube-a (ja, det är ett verb) Lily Allen, och se lite sånt här till exempel:

Lily Allen och Elton John är tillsammans värdar för en gala, Lily dricker champagne
konstant, och har dessutom avslöjat sin brors hemliga förlovning, och Elton John får nog. Kul!


Eller när hon, nästan, uppträder och dansar runt full i Ryssland!


Eller när hon tillsammans med Blondi sjunger Heart of Glass, värt!


Eller bara när hon flashar sin tredje bröstvårta i tv!

Fan, jag kan ju sitta här hur länge som helst ungefär!

ALLTSÅ NEEEJ

Jag dör lite, min lillasyster har fått svinkoppor. Svinkoppor! Det smittar hur lätt som helst, så nu är syster förvisad till pappa, alla handdukar ligger i tvättkorgen, jag har svårt att hålla i telefonen och ägnar mig mest åt att skrubba ansiktet så noga jag kan framför vänner. Huu!

(Hehe, skulle träffa Hannah & Sara idag, men nu får de klara sig själva, för jag klarar inte av det här!)

Universitetet

Jag sitter och ska skriva en uppgift till seminariet imorgon, tänkte utgår från en text skriven av Simone de Beauvoir och skriva om de olika könen maktpositioner, liksom om hur mannen är könslös, "normen", medan kvinnan försvagas genom att ses som något avvikande, och bedöms efter könet, som inte är manligt. Och hur till exempel ordet "Man" står för både mannen, och för en själv. Osv. Ja, ni märker ju, jag kommer att snurra in mig hur för jävligt som helst...

Jag har dessutom blivit så jäkla dålig på att skriva, min senaste Religions-uppsats såg ut så här:
  • Kokos-te
  • Sieg Nicole
Vi skulle utfroma en egen religion...

Eh, men det är inte bara mitt fel att Word-dokumentet är tomt, Armani hade precis ett hysteriskt roligt utbrott i något program som går på tvåan nu. Mycket handflängandes, alla andra idioter och han är ganska upprörd över att ingen springer runt och översätter hans italienska konstant.

Depeche minsann

Även nästa år i januari intar jag och pappa Globen, denna gången för att se Depeche Mode!

Han ringde häromdagen, helt uppe i varv och sa att Depeche skulle komma! Och om jag kunde tänka mig att gå med honom, han betalar. Som den världens bästa dottern man är så är det ju bara att ställa upp för Dadiyo!
Så, here we come!

Tjoho!

Fobier

Jag har ju en del tvångstankar och rädslor för mig, och några fobier på det.
Men jag har däremot ingen aning vad mina fobier heter...

Jag har fobi för disk. Jag hatar att ställa in i diskmaskin och få kladd på händerna. Det är okej att skölja av min egen tallrik, och det är ganska okej att plocka ur disk ur diskmaskin, förutsatt att den har hunnit svalna lite. Varmt porslin och all disk är äcklig. Ibland så tvingas jag att plocka in i diskmaskin i varje fall, detta leder till ett antal svordomar, mycket rinnande vatten, kväljningar och den mesta av tiden går åt till och tjuta och hoppa på stället samtidigt som jag grimarserar och försöker hålla disken så långt ifrån mig som möjligt!

En annan fobi, är att jag är livrädd för att bli jagad. Ända sen jag var liten så har jag fått en konstig kliande känsla i mitten på ryggen om någon går för nära bakom mig eller jagar mig, och så får jag för mig att någon ska sticka en kniv i punkten där det kittlas mest. Detta gjorde ju då kull-lekar under idrottslektionerna svåra, en gång fick jag lite panik och satte mig och grät, ja, jag var 14, och Anton, han som jagade mig blev jätte förvirrad och fick lite dåligt samvete.
Min lillasyster brukar tycka att det är jätte kul att springa efter mig när jag är på väg in till rummet, vilket oftast resulterar i att jag får lite svårt att andas och helst smäller i dörrar. Sara gjorde efter en utekväll det ödestigra misstaget att springa ikapp mig på gatan, illa kvickt satte jag mig ner på huck, skakig och illamående. Hu hu.

En tredje fobi är inte så ovanlig: ormar! De är äckliga och fula och opålitliga och jag hatar att de ibland kan dyka upp helt utan förvarning på tv eller i tidningar. De är bland det värsta jag vet, när man vänder sida i en tidning och PANG - en orm!
Gwjiiii. Får rysningar nu bara, huuu. Jag har ju en otrolig tendens till att exponeras för mina fobier också, en fotolektion satt min fotolärare och skulle visa vilka olika slags ormar som levde på hans farm när han växte upp i USA. Jag sprang mest runt i klassrummet och försökte snällt förklara att jag mer eller mindre föraktar de små liven, och att bilderna ger mig ångest, varpå han snällt ville förklara på vilka sätt de var ofarliga och att man ska ha respekt hit och dit. Inte mysigt.

Den fjärde fobin har jag nog ärvt av mamma, nämligen kräksfobi. Jag kräks nästan aldrig, och om det händer så blir jag alltid väldigt chockad och tårögd efteråt. Illamående är därför alltid förknippat med ångest, och jag håller alltid helst inne spyan, vilket brukar fungera.
För att ni ska förstå - sedan jag var magsjuk på nyår 2000, så har jag hävt ur mig 2 gånger! 2! En gång i år, och en gång förra året. Och ja, alkohol har varit med i bilden båda gångerna! Fast efter värmebölja och lite vätskebrits i en taxi i Thailand så vare nära, båda jag och mamma panikade, men jag klarade mig!

Det är väl ungefär de fobierna jag har. Förutom min ständiga skräck inför sjukdomar, men den orkar jag inte ens prata om! Fick dock en alkogel av Elanor häromdagen, det var kanske bland det finaste!

Coldplay på stadion!


Åh, om några timmar (kanske många då, men få med tanke på hur länge jag har väntat på det hela stora - sen i november!) så är jag, Hannah & Pegah ungefär världens lyckligaste!

En liten, liten del av Way Out West äventyret!


Grimars efter vindrickande i park.

Besvikelsen efter Arctic Monkeys var total.

Utanför slottsskogen, öl & sugrör, så klart!

På Café

NÄSTA WAY OUT WEST!

Vi efterlyser en look a like:
JIM MORRISON!

Elanor efterlyser en look a like:
han som spelar Bob Dylan i Factory Girl!

Ojojoj, vi är PEPP, PEPP, PEPP!!

Isabellas wow citat!

Nicole hittar inte sin mobil och tänder lampan varpå Isabella fäller kommentaren:

"SLÄCK lampan jag får ett epellsianfall!"

15-08-09 04:03

Citat!

Nicole får syn på Rolf Lassgårds på bengans och när hon sedan ska berätta detta för fröken klok fäller hon kommentaren:

"Han som brukar spela Rolf Lassgård"

11-08-09 19:07

Way Out West

En väldigt värd festival, som kan sammanfattas på flera sätt, "Min alkogel tog slut.. Och sen kom Doktor Alban!", t.ex, men för att vara mindre intern så kan man väl säga att festivalen innehöll mycket snyggt folk, ett gäng sena/sega pojkar, bra live musik, dålig live musik, trängsel, sol, lera, öl, vin, en del fina uttryck, en trevlig tysk, gnabb i vandrarhemsrummet och sura miner. Fast jag tror att vi log mest. Förutom kanske på fredagen. Jag var så bakis. Så bakis att jag var beyond bakis.

Nu ska jag försöka vända tillbaka dygnet på ett ungefär! Puss!

FML

Heh, jag kan inte sova, så jag roar mig med mycket givande http://www.fmylife.com/!
Fina historier om misslyckanden i vardagen, som:
Today, I was eating dinner with my family. My parents didn't want me to hear what they were talking about so they decided they would spell out the words so I wouldn't understand. I didn't. FML

Eller:
Today, I found a pair of women's underwear in the laundry that wasn't mine. I confronted my boyfriend about it. They were his. FML

Eller:
Today, I was getting mugged. In shock, I said, "Are you mugging me?!" To which the mugger responded, "Duh, do you think I grabbed you for your looks?" FML

:D


Very entertaning, oh yes. Annars så har jag lyssnat på Mikas aukustiska låtar, och just nu försöker jag lyssna på Sliimy, men jag vet inte riktigt.. Eller, jäklar. Nu kom en jäkligt bra cover på Womanizer!

MAD MEN 22:55-00:55!



Ikväll sitter VI bänkade framför tv:n och drömmer oss tillbaka till 60-talet!
GÖR DET DU OCKSÅ!

En roligare vardag!


RSS 2.0